Termeni si conditii

Termeni si conditii generale

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de produse, de catre S.C. Ber Medical S.R.L. (numita bermedical.ro in continuare), prin intermediul magazinului virtual www.bermedical.ro.

Legea aplicabila este cea a statului roman.

Folosirea acestui site implica acceptarea Termenilor si Conditiilor listate mai jos.

Prin accesarea si utilizarea a site-ului reiese acordul dvs. expres si explicit cu privire la acceptarea acestor termeni si conditii.

Prin plasarea unei comenzi pe acest site, acceptati in mod explicit ca aceasta comanda implica o obligatie directa de plata a produsului / produselor selectate.

Cumparator – persoana fizica sau juridica sau alta entitate care plaseaza o comanda confirmata de vanzator.
Vanzator – SC Ber Medical SRL, cu sediul social in Bucuresti,  sect. 6, str. Iuliu Maniu, nr. 7, avand CUI: RO26916266, atribut fiscal RO, nr. de ordine in registrul comertului: J40/4202/2014, cont Cont: RO12 BTRL 0050 1202 W251 78XX deschis la banca Transilvania.

Comanda – un document electronic aparut ca forma de comunicare intre bermedical.ro si cumparator, prin care bermedical.ro este de acord sa livreze produsele comandate si cumparatorul este de acord sa achite contravaloarea acestora.

Produse – bunuri care urmeaza a fi furnizate de catre bermedical.ro cumparatorului ca urmare a contractului incheiat – o comanda confirmata de catre vanzator.

2. Informatii despre produs

Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.bermedical.ro sunt noi si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.

bermedical.ro poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Produsele sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului contract si in limita stocului disponibil.

Din acest motiv bermedical.ro isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai gaseste in stocul magazinului sau produsele ramase se demonstreaza a fi neconforme pentru livrare din motive independente de bermedical.ro.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) reprezinta o informare a clientului din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate cu titlu de prezentare.

Preturile afisate pe site sunt exprimate in lei si contin TVA.

Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel afisat pe site in momentul plasarii comenzii.

Cumparatorul va fi obligat sa achite si toate costurile suplimentare de livrare. In cazul comenzilor care depasesc valoarea de 500 lei, costurile de livrare sunt suportate de bermedical.ro, pentru comenzile a caror livrare se face in aria de raspandire a Fan Courier, cu care bermedical.ro lucreaza in regim exclusiv. In cazul livrarilor in alte zone decat cele acoperite de Fan Courier, costurile de transport revin cumparatorului.

De asemenea, in cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON.

Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta cumparatorul.

Ne rezervam dreptul de a schimba pretul produselor prezentate pe site fara o notificare prealabila.

Ne asumam raspunderea ca valoarea comenzii plasate de dvs. nu se va modifica dupa confirmarea acesteia prin email la adresa specificata de dvs. la inregistrare.

Bermedical.ro ofera garantia prevazuta de legislatia aplicabila, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site, precum si potrivirea lor pentru un anumit scop.

Cumparatorul este de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor se face pe propria raspundere.

Nu suntem responsabili pentru posibilele diferente de culoare intre cea afisata pe monitorul dvs. si cea a produsului sau decalajele in ceea ce priveste masura/dimensiunea produselor, datorita particularitatilor acestora.

3. Garantia legala de conformitate a produselor

Toate produsele comercializate de catre site-ul nostru, beneficiaza de conditii de garantie de conformitate conform legislatiei in vigoare.

Termenul de garantie de conformitate oferit de bermedical.ro (inclusiv pentru vicii ascunse) este cel prevazut de legislatia in domeniu, iar garantia comerciala acordata este de 15 zile si se calculeaza de la data livrarii produsului.

Prezumtia lipsei de conformitate nu poate fi invocata atunci cand:

·         este incompatibila cu natura lipsei de conformitate – lipsa de conformitate este provocata de utilizarea incorecta a produsului de catre consumator sau de uzura normala a produsului.

Produsele comercializate de bermedical.ro sunt noi si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Daca sunteti persoana fizica, va reamintim drepturile dvs. ca si consumator prevazute in Legea nr. 449/2003, in special art. 9-14, si anume:

Art. 9 – Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele.

Art. 10 – In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului sa i se aduca produsul la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, conform art. 11, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privand acest produs, in conditiile art. 13 si 14.

Art. 11 – (1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata.

(2) O masura reparatorie va fi considerata ca disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare:

– valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate;

– importanta lipsei de conformitate;

– daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator.

(3) O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu poate asigura produse identice pentru inlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.

(4) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului.

(5) In cazul repararii produsului, in acesta vor fi montate numai piese noi.

Art. 12 – Notiunea fara plata, prevazuta la art. 10 si 11, se refera la toate costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile postale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manopera, materiale utilizate si ambalare.

Art. 13 – Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

– daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;

– daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;

– daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie, conform art. 11 alin. (4), fara inconveniente semnificative pentru consumator.

Art. 14 – Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.”

4. Comanda

Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda angajandu-se la plata prin una din modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului.

Prin finalizarea comenziicumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

Daca BERMEDICAL.RO confirma comanda integral, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.

Acceptarea Comenzii de catre BERMEDICAL.RO se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (via e-mail) din partea BERMEDICAL.RO catreCumparator, conform careia Comanda a fost verificata, si urmeaza sa intre in procesul de livrare, fara a necesita o confirmare de primire din parteaCumparatorului.

BERMEDICAL.RO nu considera o comanda neconfirmata, adica pentru care nu a fost trimis email de confirmare, ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea finala a Comenzii de catre BERMEDICAL.RO.

5. Modalitatea de plata

Pentru cumparaturile online cu livrare prin curier:

Plata se poate efectua:

– in sistem ramburs, la livrare (numerar) catre curierul care a livrat comanda.

- prin transfer bancar;

6. Livrarea

Livrarea se face prin curierat rapid cu unul din partenerii nostri, in functie de aria de acoperire a firmei de curierat.

Ne rezervam dreptul de a intarzia/refuza o livrare in cazul in care ati optat pentru plata on-line insa suma virata nu este evidentiata in conturile noastre pana la termenul limita stabilit pentru vanzare.

Pentru livrarea prin curier rapid, tariful este de 25 lei, TVA inclus pentru zonele care se afla in aria de raspandire a companiei de curierat si pentru o comanda a carei valoare este sub 500 lei, livrare oriunde in Romania. In cazul in care adresa de livrare nu se afla in aria de raspandire a companiei de curierat, cumparatorul va trebui sa suporte costurile de transport cu kilometri aditionali.

Livrarea se face numai pe teritoriul Romaniei. Pentru situatiile in care transportatorul majoreaza tariful de livrare, ne rezervam dreptul, la randul nostru, sa modificam acest pret. Majorarea de pret intra in vigoare si se aplica tuturor livrarilor expediate dupa anuntarea majorarii.

Pentru comenzi cu valoare mai mare de 500 lei, transportul este GRATUIT pentru livrarile facute in aria de raspandire a firmei de curierat. In caz contrar, cumparatorul va suporta costurile de transport cu kilometri aditionali.

Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat dvs. in momentul in care dvs. sau o parte terta desemnata de dvs., alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor comandate.

Ne rezervam dreptul de a nu mai onora si expedia comenzi persoanelor care nu si-au indeplinit obligatiile contractuale, pecuniare sau de alta natura fata de bermedical.ro

De asemenea, ne rezervam dreptul de a anula comenzile cu date de contact incomplete/incorecte in lipsa unui raspuns din partea Cumparatorului.

Dupa o incercare de livrare nereusita din culpa clientului, efectuata de catre firmele de curierat partenere, comanda dvs. va fi considerata anulata, iar acest contract reziliat.

Ne rezervam dreptul de a nu mai expedia comenzi persoanelor pe contul carora se inregistreaza cel mult doua comenzi a caror livrare nu a putut fi efectuata cu succes.

Pentru Perioadele promotionale (Black Friday, Craciun, Anul Nou, Paste, etc.), termenul de livrare al comenzilor plasate in intervalul desfasurarii campaniei, poate fi diferit de cel afisat pe site-ul www.bermedical.ro si se va face intr-un interval de pana la 5 zile lucratoare de la acceptarea si confirmarea comenzii de catre operatorii nostri.

7. DREPTUL DE RETRAGERE

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Pentru cumparaturile online cu livrare prin curier:

Conform art. 9 din OUG 34/2014, va informam ca beneficiati de o perioada de 14 zile de la primirea coletului pentru a ne informa cu privire la retragerea din contract si returna Bunurile, fara a fi nevoit sa va justificati decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14 din OUG nr.34/2014, adica sa achitati:

– costurile suplimentare in cazul in care ati ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de Vanzator;

– costurile directe legate de returnarea produselor;

– sunteti responsabil si in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor, in conformitate cu dispozitiile OUG 34/2014.

8. RETUR

In situatia in care se doreste returnarea produsului nefolosit, produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (rugam ca, pe cat posibil, sa trimiteti produsul in ambalajul original cu toate accesoriile, documentatia completa (factura / bon fisca si certificat de garantie), deoarece si ambalajul contine elemente de autenticitate ale produsului si producatorului, conferind clientului garantia ca produsul este original).

In cazul in care produsul returnat prezinta urme de uzura, utilizare, zgarieturi, lovituri, accesorii ori documentatie lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri repetate savarsite de client, inclusiv pentru refuzuri constant si repetate de preluare a comenzilor lansate de pe un cont de client etc. fara o notificare prealabila.

Pentru cumparaturile online cu livrare prin curier:

Cumparatorul este obligat sa notifice BERMEDICAL.RO intentia de a returna conform termenului stipulat in Art. 7. DREPTUL DE RETRAGERE alegand una dintre urmatoarele variante:

a) prin inregistrarea unei cereri de retur/exercitarea dreptului de retragere;

b) printr-o declaratie neechivoca in care sa va exprimati decizia de retragere din contract si pe care sa ne-o trimiteti scris via e-mail pe adresa beurer@beurer.ro sau telefonic la 0741.559.970

c) prin completarea cererii cuprinsa in linkul: Formular Retur

Formularele completate dupa expirarea acestui termen – 15 zile – nu vor fi luate in considerare.

Nu acceptam colete retur cu plata la destinatar in cazul retururilor efectuate cu alte companii de transport decat cele agreate de Vanzator.

Contravaloarea produselor deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare in cazul unei returnari de produs sunt suportate de catre dvs.

9. Reclamatii

BERMEDICAL.RO raspunde in perioada de garantie pentru calitatea produselor vandute, conform legislatiei in domeniu.

Toate reclamatiile se vor formula in scris sau telefonic, de indata ce este practic posibil si in orice caz, in termen de maxim 14 zile de la receptionarea comenzii de catre Cumparator prin contactarea Departamentului Relatii Clienti, scris via e-mail pe adresa beurer@beurer.ro sau telefonic la 0259 444 385 / 0741 559 970.

Reclamatia trebuie documentata prin punerea la dispozitie a tuturor datelor relevante privand evenimentul invocat. Reclamantul trebuie sa puna la dispozitia BERMEDICAL.RO numarul comenzii/facturii, documentul de transport (AWB), motivul reclamatiei, fotografii (in cazul produselor neconforme/deteriorate) cauzele presupuse a fi condus la reclamatie, pretentiile clientului.

In solutionarea reclamatiei se vor avea in vedere urmatoarele etape:

·         verificarea preluarii comenzii si livrarii coletului;

·         analiza interna.

In vederea solutionarii reclamatiei, BERMEDICAL.RO poate sa decida:

·         schimbul produsului reclamat pe cheltuiala sa;

·         plata contravalorii marfurilor;

·         respingerea reclamatiei;

Nicio reclamatie nu va fi luata in calcul daca marfa a fost modificata sau s-a intervenit in orice fel asupra ei.

Termenul de solutionare a reclamatiei va fi de maxim 10 zile de la data primirii coletului continand produsul reclamat, pentru orice alt motiv care excede prevederile Legii 449/2004, OG 21/1992 si OUG 34/2014.

10. Promotii si concursuri

Stabilim regulamentele promotiilor si concursurilor pe care le organizam. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu sau pe paginile oficiale din retele de socializare.

De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site.

Comenzile care contin vouchere de discount sau valorice nu pot fi cumulate cu alte comenzi!

Promotiile sunt valabile pentru comenzile plasate si ale caror produse au fost adaugate in cosurile de cumparaturi pe durata desfasurarii campaniei si in limita stocului disponibil.

BERMEDICAL.RO poate anula o promotie sau un concurs fara o notificare prealabila.

IMPORTANT- Voucherele de discount provenite din aceeasi campanie promotionala NU SE CUMULEAZǍ, se va aplica un singur discount/comanda.

Prin participarea la Campanii, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, Termenilor si Conditiilor Regulamentelor Oficiale publicate si ale legislatiei aplicabile.

11. Confidentialitatea datelor si comunicari comerciale

BERMEDICAL.RO a depus notificarea prevazuta de Legea nr.677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, urmand sa fie inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal intrand sub incidenta prevederilor art.23 alin 4 din legea nr.677/2001.

Numarul de inregistrare al notificarii din Registrul General al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal:0006721 din 23.03.2015.

Respectam confidentialitatea datelor clientilor si ne angajam sa nu transmitem datele personale ale acestora catre terti si sa le folosim exclusiv in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzii) si pentru informari comerciale referitoare la activitatea noastra si brandulBERMEDICAL.RO.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice BERMEDICAL.RO are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dvs. sau o alta persoana.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin posta pe adresa societarii noastre.

12. Securitatea datelor si comunicarile comerciale

Datele personale colectate vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site.

Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletinele informative periodice etc. numai cu acordul prealabil al utilizatorului site-ului.

Ne obligam sa nu facem publice sau sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor nostri.

BERMEDICAL.RO nu promoveaza spam-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia. Comunicarile realizate de catre BERMEDICAL.RO prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

13. Frauda

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului www.bermedical.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.bermedical.ro, va fi considerata tentativa de frauda si va fi pedepsita penal conform legislatiei romane in vigoare de catre autoritatile competente.

14. Limitare de responsabilitate

Nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site si orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi.
Informatiile pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal.
Informatiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel intr-un alt document sau material fara permisiunea prealabila scrisa a autorilor lor.

BERMEDICAL.RO nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre BERMEDICAL.RO a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

15. Forta majora

BERMEDICAL.RO isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate, daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de BERMEDICAL.RO care includ: incendii, explozii, inundatii, conditii meteorologice extreme, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

17.Litigii

Orice litigiu aparut intre Utilizatori si BERMEDICAL.RO va fi rezolvata prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane de la sediul SC Ber Medical SRL.

BER MEDICAL © 2014-2015
Detalii